keskiviikko 11. elokuuta 2010

Kouluun!

Ensi viikolla se taas alkaa, ainakin täällä Espoossa muualla taitavat alkaa jo hiukan aiemmin.
Meillä isompi poika jo odottaa innolla toisen luokan alkamista ja kavereiden tapaamista, muutamia hankintoja täytyisi kuitenkin vielä tehdä ja jotain on toki hankittukin.
Mieleen tuli hiukan listailla tähän mitä siellä koulussa näillä pikku oppilailla olisi hyvä olla olemassa

-Reppu olisi hyvä olla kunnollinen ja selkää tukeva, ekaluokkalainen ei välttämättä vielä tarvitse ihan sitä isointa mahdollista reppua sillä koulusta kannetaan kotiin vain läksykirjat.
Repun kannattaa olla kestävää materiaalia sillä nämä pienet koululaiset kun tuppaavat kohtelemaan niitä joskus "hiukan" kovakouraisesti leikin tiimellyksessä.

-Penaalissa on hyvä kuljetella kynät ja kumit mutta kokemuksesta voin sanoa että kyniä ja kumeja on syytä varata kotiinkin sillä meillä ainakin tuo penaali tuppasi unohtumaan aina pulpettiin.
Kyniä ja kumin saa toki koulustakin mutta alkavan koulun innostusta voi lisätä ne itse valitut ihanuudet.

-Kännykkä on monesti pelastus kun pienet koululaiset unohtuvat koulumatkalle tutkimaan luonnon ihmeitä tai kavereiden kanssa leikkimään, varaudu sillä koulumatka voi kestää yllättävän kauan ;)
Liittymäksi kannattaa valita prepaid tai vaihtoehtoisesti kannattaa olla saldorajoitus sillä puhelimet ovat katovaa sorttia....

-Liikuntavaatteet olivat meillä erikseen hankittu vain koulun liikuntatunteja varten ja ne kulkivat kätevästi jumppapussissa jonka MLL jakoi kaikille ekaluokkalaisille, joissain reppumalleissa on myös kiinteänä jumppapussi jolloin vaattet kulkevat varmasti myös kotiin asti.

-Vedenpitävät ulkovaatteet ja Gore-tex kengät sillä koulussa ulkoillaan välitunnit ja ulkoliikuntaa pyritään järjestämään mahdollisimman pitkälle syksyyn, suosittelen hankkimaan lapselle myös toiset vedenpitävät varusteet sillä kulutus on kovaa ja rapaista.
Ulkovaatteet ja kengät kannattaa olla mahdollismman helposti puettavat sillä välitunneille on kova kiire.
Hanskoja ja pipoja kannattaa varata paljon, ovat katoava luonnonvara pikkukoululaisilla.

Tässä muutamia juttuja joita tuli mieleen, saa myös kysyä jos tulee mieleen jotakin.

Meillä omat hankinnat alkavat olla siinä mallissa että jos en kohta mene ostoksille niin poika saa mennä kouluun ilman sopivia housuja ja luultavasti paitojakin, toki jotain on jo ostettu siis nimittäin kyniä ja reppu

Näillä mennään tokalle luokalle

Ei kommentteja: